Torkade fikon som marineras i konjak ger en god smak och saftighet.
Instruktioner
- Hacka fikonen och lägg dem i en skål och häll på så mycket konjak att det knappt täcker. Låt stå över natten så fikonen suger upp vätskan.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smör och bröa en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
- Vispa smör och mandelmassa poröst. Vispa smör och mandelmassa poröst. Vispa i gulorna, en i taget. Tillsätt fikon och kanel. Vänd ner mjölet, blandat med bakpulver. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd sist ner dem i smeten. Häll smeten i formen.
- Skala äpplena och skär dem i klyftor. Stick er klyftorna i smeten. Strö på kanel blandat med socker.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter, den ska precis stelna i mitten. Servera ljummen med lättvispad grädde eller glass.
Publicerat den
31 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag bakade denna kaka igår. Vi hade vaniljvisp till. Den är värd 5 stjärnor tyckte vi.