Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med makronbotten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och magert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör bottnen av katrinplommon dagen innan. Lägg katrinplommonen i blöt i sprit, te, apelsinskal och finriven ingefära. Ställ i kylskåpet i minst 8 timmar.
  2. Skala och skär äpplena i bitar, lägg dem i en kastrull tillsammans med vaniljkorn, apelsinsaft, ingefära och socker. Låt äpplena sjuda på lägsta värme i ca 15 minuter och låt svalna.
  3. Skär mangon fri från kärnan, lägg bitarna med skalet neråt och snitta bitar i fruktköttet. Vräng skalet och frigör tärningarna.
  4. Lägg makroner i ett glas, katrinplommonen ovanpå och lite saft. Blanda äppelmos med mango och lägg det på. Blanda kesella med honung och vanilj och häll det över.
  5. Rosta mandlar i en torr panna och garnera med dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.