Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med mandelmassa

 
Äppelkaka med mandelmassa Äppelkaka med mandelmassa
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Så himla god och räcker till många, men går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Riv mandelmassan grovt och arbeta in smöret lite i taget till en jämn massa. Kör i en matberedare eller använd en ballongvisp. Rör ner sockret och sedan ett ägg i taget och blanda till en klumpfri smet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Bred ut smeten i långpannan.
  2. Kärna ur äpplena och skala också om ni vill, skär dom sedan i ganska tunna klyftor. Lägg klyftorna i vatten blandat med citronsaften, så blir de inte bruna. Häll av vattnet när alla klyftor är klara och stick ner klyftorna tätt i smeten. Strö över kanel och socker, grädda i 35-40 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna och skär därefter i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.