- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Så himla god och räcker till många, men går utmärkt att frysa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Riv mandelmassan grovt och arbeta in smöret lite i taget till en jämn massa. Kör i en matberedare eller använd en ballongvisp. Rör ner sockret och sedan ett ägg i taget och blanda till en klumpfri smet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten. Bred ut smeten i långpannan.
- Kärna ur äpplena och skala också om ni vill, skär dom sedan i ganska tunna klyftor. Lägg klyftorna i vatten blandat med citronsaften, så blir de inte bruna. Häll av vattnet när alla klyftor är klara och stick ner klyftorna tätt i smeten. Strö över kanel och socker, grädda i 35-40 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna och skär därefter i bitar.
Publicerat den
30 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar