Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med mandelmassa

 
Skriv ut

Jag älskar allt med mandelmassa i och detta är inget undantag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassa och blanda med äggen. Rör ner socker. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljpulver och kanel. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smält smör.
  3. Skala och klyfta äpplena. Lägg hälften av äppelklyftorna botten av formen. Häll 1/3 av smeten i formen och äppelklyftor ovanpå i ett fint mönster. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet.
  4. Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 35 minuter. Pudra över florsocker när kakan svalnat. Gott med vaniljsås, glass eller grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.