Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med mandelmassa och pinjenötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Frasigt, sött, syrligt och alldeles underbart gott! Kakan görs med siktat dinkelmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform eller pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassan fint. Rör smöret vitt tillsammans med sockret i en bunke och tillsätt mandelmassan. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Sikta ner dinkelmjöl, vaniljsocker, bakpulver samt salt och rör om till en slät smet. Bred ut smeten i formen.
  3. Fördela äppelskivorna i smeten, pudra över kanel samt socker. Strö över pinjenötterna. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka så att den är färdiggräddad. Låt kakan svalna på ett galler.
  4. Servera den gärna med vaniljsås eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.