Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med maräng

(4 kommentarer)  
Äppelkaka med maräng Äppelkaka med maräng
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God kontrast mellan söt marängsmet och syrlig fruktmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen och tryck ut den i en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter. Nagga pajskalets botten och förgrädda ca 15 minuter i 200 grader.
  2. Skala, kärna ur och skiva frukten och koka äpplena mjuka tillsammans med resten av ingredienserna. Stöt sönder frukten till grovt mos.
  3. Vispa vitorna till hårt skum, vispa ner sockret. Fyll pajskalet med mos.
  4. Bred marängsmeten över och grädda kakan ca 20 minuter i 150 graders ugnsvärme.
  5. Serveras med vispad grädde, vaniljvisp eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lena4 8 mars 2009

    Lägger in en bild.

  • bikbok 3 augusti 2009

    Denna låter väldigt god, tack för flera fina recept :)

  • katarinareychman 10 mars 2011

    Det här är den perfekta äppletårtan. Pajskalets neutrala krisp mot det mosiga aromatiska äpplemoset och den söta krispiga marängen uppe på - utsökt!

  • kekke46 7 september 2011

    Hej Lena! Ska ha besök idag och provade din äppelkaka, jag må säga att den var god. tjuvsmakade en bit. Blir en femma från mig Tack för receptet :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.