Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med maräng - Habos almás

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Ungersk äppelkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala av och riv äpplen. Blanda det med socker och kanel.
  2. Hetta upp äppleblandningen tills allt vatten har försvunnit, låt koka i några minuter tills äppelrivet är mjukt. Låt blandningen kallna.
  3. Smält smöret, häll i vattnet och låt den svalna. Blanda vetemjöl och bakpulver.
  4. Dela äggen. Vispa äggulor pösigt med socker och vaniljsocker (med elvisp). Tillsätt citronskal, smör, vatten och vetemjölblandningen, blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen (ca 24 cm i diameter).
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 25-30 minuter.
  6. Vispa äggvitorna först någon minut på låg hastighet med lite av sockret. Öka hastigheten och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till ett styvt skum.
  7. Sänk ugnsvärmen till 150° Bred fyllningen över den varma kakan och fördela marängsmeten ovanpå. Strö över hackad valnötter. Grädda i 150° ca 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • a-a 5 november 2011

    Hur mycket vetemjöl??? ;)

  • siggepigge 5 november 2011

    Du har missat hur mycket vetemjöl det ska vara, jag gissade på 2 dl och hoppas att det ska bli bra :)) Kakan är i ugnen nu så det ska bli spännande hur den smakar!

  • Magdolna 5 november 2011

    Receptet är redigerat. Tack för att Ni såg att det fattades./Magdolna Siggepigge! Jag hoppas att..... Du får berätta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.