Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med nötknäck

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ljuvligt frestande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör, mjöl och mjölk i matberedare. Låt vila kallt i plastpåse över natten eller några timmar.
  2. Kavla ut degen och klä in en rund form. Låt degen gå väl upp och vila på kanten. Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter. Äpplena skalas, kärnas ur och skärs i tunna klyftor. Lägg klyftorna över botten. Gör fyllningen: Hacka nötterna. Blanda nöthacket med smör, socker, grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt smeten sjuda upp, ej koka. Bred smeten över äppelklyftorna. Grädda i ugn 200 grader ca 20 minuter. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.
  3. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.