Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med pistaschnötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ett måste!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, limeskal och nästan alla hackade pistaschnötter. Rör ner vetemjölsblandningen i äggsmeten tillsammans med limesaften. Rör smeten jämn.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och släta till ytan.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner dem i smeten i ett mönster runt om i formen. Strö över resten av pistaschnötterna.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen 10 minuter innan den lossas från formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.