Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med polenta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En lite mera mäktig kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt ugnen bli 175 grader varm.
  2. Smörj en rund form, cirka 24 centimeter tvärsöver, med löstagbar kant.
  3. Skär plommonen i grova bitar och skaka dem och russinen i en plastpåse med 1/2 deciliter vetemjöl. Skär bitar av tvättade äpplen runt kärnhuset, tärna sockerbitsstort.
  4. Blanda mjöl, polenta, brödsmul, socker, salt och ingefära noga i en stor bunke.
  5. I en annan skål vispas äggen lätt innan mjölk, honung och olja tillsätts. Vispa smeten jämn och häll över den i polentaskålen. Rör smeten jämn igen.
  6. Vänd i frukt och citrusskal och fördela smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen cirka 50 minuter. Ta ut och strö socker över, ställ i ugnen ytterligare 10 minuter för fin färg.
  7. Servera kakan ljum, gärna med en klick lättvispad grädde smaksatt med citruslikör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.