En lite mera mäktig kaka.
Instruktioner
- Låt ugnen bli 175 grader varm.
- Smörj en rund form, cirka 24 centimeter tvärsöver, med löstagbar kant.
- Skär plommonen i grova bitar och skaka dem och russinen i en plastpåse med 1/2 deciliter vetemjöl. Skär bitar av tvättade äpplen runt kärnhuset, tärna sockerbitsstort.
- Blanda mjöl, polenta, brödsmul, socker, salt och ingefära noga i en stor bunke.
- I en annan skål vispas äggen lätt innan mjölk, honung och olja tillsätts. Vispa smeten jämn och häll över den i polentaskålen. Rör smeten jämn igen.
- Vänd i frukt och citrusskal och fördela smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen cirka 50 minuter. Ta ut och strö socker över, ställ i ugnen ytterligare 10 minuter för fin färg.
- Servera kakan ljum, gärna med en klick lättvispad grädde smaksatt med citruslikör.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar