Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med sött nöttäcke

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En äppelpaj med det lilla extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kör mjöl, socker, smör och salt i matberedaren. Tillsätt vattnet och kör lite till, bara så att degen går ihop. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila ca 30 minuter.
  3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor.
  4. Tumma ut pajdegen i en pajform eller en springform. Förgrädda den i ca 10 minuter, gärna med folie över kanterna.
  5. Lägg ut äppelklyftorna och nötterna i ett jämt mönster i pajen.
  6. Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker och sirap. Sänk värmen och sjud försiktigt i ett par minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner vaniljsockret. Fördela blandningen över äpplena och grädda kakan i 20 minuter.
  7. Servera med vispad grädde eller yoghurt smaksatt med vanilj.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.