Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med vaniljfyllning.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En god äppelkaka med en smakrik fyllning av vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljkrämen går att köpa på påse, blandas endast med mjölk!
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Blanda ingredienserna till pajdegen. Dela degen i 2 bitar och ta den ena och tryck ut i en form, gärna med löstagbar kant.
  4. Bred ut vaniljkrämen i botten på pajen. Skala, kärna ur och skär upp äpplena i klyftor. Lägg klyftorna över vaniljsåsen.
  5. Rulla nu ut den andra halvan av degen i längder och lägg dem som ett galler över äppelklyftorna.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 40 minuter. Pudra till sist över med lite florsocker.
  7. Servera pajen varm!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • helasb 31 mars 2008

    Äpplekakan var jättegod! Den kommer jag absolut att baka flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.