En god äppelkaka med en smakrik fyllning av vanilj.
Instruktioner
- Vaniljkrämen går att köpa på påse, blandas endast med mjölk!
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ingredienserna till pajdegen. Dela degen i 2 bitar och ta den ena och tryck ut i en form, gärna med löstagbar kant.
- Bred ut vaniljkrämen i botten på pajen. Skala, kärna ur och skär upp äpplena i klyftor. Lägg klyftorna över vaniljsåsen.
- Rulla nu ut den andra halvan av degen i längder och lägg dem som ett galler över äppelklyftorna.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 40 minuter. Pudra till sist över med lite florsocker.
- Servera pajen varm!
Publicerat den
27 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Äpplekakan var jättegod! Den kommer jag absolut att baka flera gånger.