- Serverar: 6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Det här är en kryddig äppelkaka som serveras med en underbart god vaniljkräm.
Instruktioner
- Rör ihop smör, vetemjöl och socker till en smuldeg.
Skala och kärna ur äpplena. lägg dessa i en pajform och blanda med kanel och kardemumma.
Strö över smuldegen.
Grädda pajen mitt i ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 25 minuter.
- Vaniljkräm:
Vispa äggulan, socker och vaniljsocker ljust och poröst.
Vispa grädden i en separat skål och blanda sedan med äggsmeten.
- Servera den ljumma äppelkakan med vaniljkrämen.
Publicerat den
26 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket enkel, god och knäckig äppelkaka! Jag bytte ut vetemjölet till glutenfritt mjöl och det fungerade väldigt bra. Jag blandade också kryddorna tillsammans med smör, mjöl och socker, det blev också bra. Den här äppelkakan fick högt betyg här hemma och jag kommer definitivt att göra den igen.
Gillade verkligen vaniljkrämen!!!!!