Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med vaniljkräm

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det här är en kryddig äppelkaka som serveras med en underbart god vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör, vetemjöl och socker till en smuldeg. Skala och kärna ur äpplena. lägg dessa i en pajform och blanda med kanel och kardemumma. Strö över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 25 minuter.
  2. Vaniljkräm: Vispa äggulan, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Vispa grädden i en separat skål och blanda sedan med äggsmeten.
  3. Servera den ljumma äppelkakan med vaniljkrämen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • heloren 17 oktober 2010

    Mycket enkel, god och knäckig äppelkaka! Jag bytte ut vetemjölet till glutenfritt mjöl och det fungerade väldigt bra. Jag blandade också kryddorna tillsammans med smör, mjöl och socker, det blev också bra. Den här äppelkakan fick högt betyg här hemma och jag kommer definitivt att göra den igen.

  • gimnerus 21 oktober 2011

    Gillade verkligen vaniljkrämen!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.