Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med vaniljvisp

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Nyttig, endast 117 kcal/port.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulvret och vaniljsockret tillsammans med vetemjölet och rör samman med kesellan. Häll smeten i en lättsmord form med löstagbar kant. Stick ner klyftade äpplen i ett vackert mönster. Strö över kanel och (rå)socker. Grädda i 175–200° ca 30 min. Servera med en liten klick vaniljvisp. (kan serveras utan för nyttigare!)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.