Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med vit choklad

 
Äppelkaka med vit choklad Äppelkaka med vit choklad
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här ligger högt upp på äppelkakornas tio i topp. Den vita chokladen smälter ner och lägger sig som ett täcke över äpplena.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör, vaniljsås, citron och vetemjöl som blandats med bakpulvret. Rör ihop smeten, vispa ej.
  3. Häll smeten i formen, fördela äpplen över och toppa med vit choklad och mandelspån.
  4. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 40-45 minuter. Prova med sticka.
  5. Låt svalna. Servera med vaniljsås eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.