I boken "Det bästa brödet" från 1979, finns det här receptet...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 - 225 grader.
- Rör smör och socker. Blanda i jästen med lite grädde, tillsätt resten av grädden, det uppvispade ägget, smöret, sockret och mjölet.
- Arbeta snabbt ihop degen och kavla ut den till 2 runda kakor, den ena något större än den andra.
- Lägg den största kakan i en låg smord form så att degen går upp mot kanten.
- Fördela ströbrödet över degkakan.
- Hyvla de skalade äpplena på råkostjärn eller med osthyvel och lägg dem över ströbrödet.
- Strö på socker och kanel och täck med andra degkakan.
Nyp ihop degkanterna omkring äppelfyllningen.
- Låt kakan jäsa ca 1 timme i rumstemperatur. Pricka den, pensla med ägg och strö på mandel.
- Grädda i ugnen i ca 20 - 30 minuter.
Publicerat den
25 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar