Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka på annat sätt

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

I boken "Det bästa brödet" från 1979, finns det här receptet...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 - 225 grader.
  2. Rör smör och socker. Blanda i jästen med lite grädde, tillsätt resten av grädden, det uppvispade ägget, smöret, sockret och mjölet.
  3. Arbeta snabbt ihop degen och kavla ut den till 2 runda kakor, den ena något större än den andra.
  4. Lägg den största kakan i en låg smord form så att degen går upp mot kanten.
  5. Fördela ströbrödet över degkakan.
  6. Hyvla de skalade äpplena på råkostjärn eller med osthyvel och lägg dem över ströbrödet.
  7. Strö på socker och kanel och täck med andra degkakan. Nyp ihop degkanterna omkring äppelfyllningen.
  8. Låt kakan jäsa ca 1 timme i rumstemperatur. Pricka den, pensla med ägg och strö på mandel.
  9. Grädda i ugnen i ca 20 - 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.