En äpplekaka med lite mer tuggmotstånd än vanligt. Innehåller grahamsmjöl istället för vanligt mjöl.
Instruktioner
- Arbeta samman smör och socker. Tillsätt äggen. Blanda i en annan skål, mjöl, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt 2½ dl av mjölblandningen till äggsmeten, resten skall vara till fyllningen.
- Hacka valnötterna grovt. Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt. Blanda alla ingredienser utom råsockret med den resterande mjölblandningen.
- Smörj och bröa en form med höga avtagbara kanter, ca 23 cm i diameter. Bred ut halva äggsmeten i formen. Lägg på fyllningen och häll sedan den över den resterande äggsmeten. Strö över råsocker. Grädda i 200 grader i ca 60 minuter. Servera med vispad grädde eller glass.
Publicerat den
1 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar