Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka Sir James

 
Skriv ut

En äpplekaka med lite mer tuggmotstånd än vanligt. Innehåller grahamsmjöl istället för vanligt mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman smör och socker. Tillsätt äggen. Blanda i en annan skål, mjöl, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt 2½ dl av mjölblandningen till äggsmeten, resten skall vara till fyllningen.
  2. Hacka valnötterna grovt. Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt. Blanda alla ingredienser utom råsockret med den resterande mjölblandningen.
  3. Smörj och bröa en form med höga avtagbara kanter, ca 23 cm i diameter. Bred ut halva äggsmeten i formen. Lägg på fyllningen och häll sedan den över den resterande äggsmeten. Strö över råsocker. Grädda i 200 grader i ca 60 minuter. Servera med vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.