Världens godaste! Testa själv!
Instruktioner
- Ugn 175 grader
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt
- Blanda mjöl och bakpulver. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt koka upp. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med den varma mjölkblandningen. Rör till en jämn smet.
- Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt och rör ner dem i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Riv mandelmassa och fördela den över smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Sikta över lite florsocker när kakan svalnat.
Publicerat den
1 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod kaka. Jag använde kokosflingor istället för brödsmulor. Kommentaren från kaffebordet var: Men det smakar ju som semla ju!
Den var supergod o enkel
Den äppelkakan var riktigt god! Kommer att göra den många gånger. Tack för receptet/ Katarina
Underbart god. En ny favorit.
God och enkel. Ganska mäktig kaka.
Jag kan bara inte sluta äta av den här kakan. Äter med lite turkisk yoghurt och det är jättegott med det syrliga till den här söta gobiten. :-)
Nu har jag skördat första äpplena och gjort din kaka. Den blev jättegod. Högsya betyg från mig.
Tack för en god och annorlunda äppelpaj! Kaffegästerna tackade och bockade och åt rent på faten :]
Bjöd på denna på fredagsfikat på jobbet idag och det blev succé!! Den kommer att bakas fler gånger, var så säker:)) TACK!!!
Jag måste ha gjort något fel för denna kaka blev inte god. Den fick en tur till papperskorgen....
Håller med dig att den var god och enkel att göra. en 5 av mig får du å tack för receptet :)
Saftig, smaskig och god :-) Mycket bra recept och fem stjärnor till dig/kram