Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelknyten med kardemumma och punschgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Spröda blir äppelknytena med vårrulledeg. Lättvispad grädde smaksatt med punsch eller vaniljglass smakar gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Ta fram degen, men låt den ligga i plast eller under lättfuktad handduk, annars torkar den. Skala och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en vid panna. Strö över socker och kardemumma och låt fräsa tills äpplena börjar mjukna, 8-10 min.
  3. Smält smöret till penslingen.
  4. Lägg ut vårrulledegen, fördela äpplena i mitten på arken.
  5. Riv mandelmassan direkt över äpplena. Vik upp hörnen, dra ihop till ett knyte. Pensla med smör, strö över mandelspån och lite socker.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  7. Flytta över knytena med en stekspade till assietter och servera dem nygräddade med punschgrädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.