- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Mycket god äppelpaj, serveras varm.
Instruktioner
- Nyp ihop smör, mjöl och socker eller kör i matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en springform på ca 24 cm i diameter,nagga
botten och ställ i kylen 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda skalet i 10 min.
- Skala och dela äpplena i ganska rejäla bitar.
Fräs äpplen i smör med socker (kan uteslutas om äpplena är söta)
och kanel på medelvärme i ca 10 min tills de börjar bli mjuka.
Tillsätt den karamelliserade mjölken i stekpannan och låt
puttra i några minuter.
- Fyll skalet med fyllningen och grädda i 30 min på 200 grader.
Låt svalna något och servera med glass eller vaniljsås.
Publicerat den
21 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar