Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkolapaj gjord med dulce de leche

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Mycket god äppelpaj, serveras varm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop smör, mjöl och socker eller kör i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en springform på ca 24 cm i diameter,nagga botten och ställ i kylen 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet i 10 min.
  4. Skala och dela äpplena i ganska rejäla bitar. Fräs äpplen i smör med socker (kan uteslutas om äpplena är söta) och kanel på medelvärme i ca 10 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt den karamelliserade mjölken i stekpannan och låt puttra i några minuter.
  5. Fyll skalet med fyllningen och grädda i 30 min på 200 grader. Låt svalna något och servera med glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.