Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkompott

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förr fanns det inte frukt och bär att tillgå hela året om. Därför tog man vara på frukt genom att konservera, koka in och göra kompotter och sylter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Koka upp vattnet med sockret och låt det koka ett par minuter.
  2. Lägg i äppelkyftorna. Droppa i lite citronsaft. Koka på svag värme tills äpplena är mjuka.
  3. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i kompotten.
  4. Ställ kompotten att svalna.
  5. Vispa grädden hårt och smaksätt med lite vaniljsocker och kanel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 16 oktober 2013

    Utgick från ditt recept men hade ingen citron hemma. Använde 1 kg skalade, urkärnade äpplen i småbitar och tog bara 1 dl socker då jag föredrar en syrligare kompott. En kanelstång i koket hade gjort susen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.