Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkonfekt

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Det är enklare än man kanske tror att göra gelékonfekt. De här äppelbitarna smälter i munnen och är lite syrliga i smaken. Ljuvliga och juliga godsaker av Johanna Westman - perfekt för både stora och små. Receptet är från hennes bok Julgodis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillbehör: En liten långpanna, ca 20 x 30 centimeter
  2. Lägg moset i en kastrull. Pressa i saften från en citron och lägg i en kanelstång. Koka upp moset på medelvärme. Häll i sockret och rör om. Låt allt koka i 10 minuter, rör om då och då så att allt socker löser sig.
  3. Häll i fruktpektinet och rör om ordentligt. Höj värmen och låt koka i ytterligare 2 minuter.
  4. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Ta upp kanelstången och häll marmeladen i långpannan. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar.
  5. Vält upp marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och skär marmeladen i fyrkanter, ca 2 centimeter stora.
  6. Häll socker i en djup tallrik och vänd runt äppelbitarna. Lägg dem i en burk med bakplåtspapper mellan och förvara i kylskåpet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.