Det är enklare än man kanske tror att göra gelékonfekt. De här äppelbitarna smälter i munnen och är lite syrliga i smaken.
Ljuvliga och juliga godsaker av Johanna Westman - perfekt för både stora och små.
Receptet är från hennes bok Julgodis!
Instruktioner
- Tillbehör:
En liten långpanna, ca 20 x 30 centimeter
- Lägg moset i en kastrull.
Pressa i saften från en citron och lägg i en kanelstång.
Koka upp moset på medelvärme. Häll i sockret och rör om.
Låt allt koka i 10 minuter, rör om då och då så att allt socker löser sig.
- Häll i fruktpektinet och rör om ordentligt.
Höj värmen och låt koka i ytterligare 2 minuter.
- Lägg bakplåtspapper i långpannan.
Ta upp kanelstången och häll marmeladen i långpannan.
Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar.
- Vält upp marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och skär marmeladen i fyrkanter, ca 2 centimeter stora.
- Häll socker i en djup tallrik och vänd runt äppelbitarna.
Lägg dem i en burk med bakplåtspapper mellan och förvara i kylskåpet.
Publicerat den
12 december 2008
Skriv kommentar