Till de här äppelkubbarna är det gott med ett glas iskall mjölk eller en kopp pepparmyntste. Ur "Min Äppelbok" av Elisabeth Johansson.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220°.
- Rör smör och socker smidigt i en bunke. Mal eller mixa mandlarna fint och rör ned i bunken. Lös up hjorthornssaltet i mjölken och häll ned i smeten tillsammans med vetemjölet. Blanda i bittermandel och kardemumma.
- Kärna ur äpplena och skär dem i små bitar. Blanda socker och kanel i en liten skål och vänd runt äppelbitarna i blandningen. Arbeta in äppelbitarna i degen och rulla ut till en rulle, 30-35 cm lång. Skär rullen i 16 bitar, vänd bitarnas ena snittyta i pärlsocker och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bitarna något med handen och grädda ca 8 minuter. Låt svalna på plåten.
Publicerat den
16 september 2009
Skriv kommentar