Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkubb

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Till de här äppelkubbarna är det gott med ett glas iskall mjölk eller en kopp pepparmyntste. Ur "Min Äppelbok" av Elisabeth Johansson.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Rör smör och socker smidigt i en bunke. Mal eller mixa mandlarna fint och rör ned i bunken. Lös up hjorthornssaltet i mjölken och häll ned i smeten tillsammans med vetemjölet. Blanda i bittermandel och kardemumma.
  3. Kärna ur äpplena och skär dem i små bitar. Blanda socker och kanel i en liten skål och vänd runt äppelbitarna i blandningen. Arbeta in äppelbitarna i degen och rulla ut till en rulle, 30-35 cm lång. Skär rullen i 16 bitar, vänd bitarnas ena snittyta i pärlsocker och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bitarna något med handen och grädda ca 8 minuter. Låt svalna på plåten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.