Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmaräng med vaniljgrädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Söt, spröd maräng med syrliga äpplen är en fin kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa citronsaft och äggvitor till hårt skumm. Vispa ner socker lite i taget.
  2. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper till en rund botten ca 30 cm i diameter. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar några timmar.
  3. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en stekpanna och strö över socker. Låt dem svalna.
  4. Vispa grädden hårt. Rör samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och blanda ner i grädden. Bred ut grädden på marängen och lägg på äpplena. Garnera med lite mynta eller citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.