Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmaräng på risbotten

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett recept från Älsklings efterrätter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 - 200° C Koka risgrynen mjuka 20-30 min i vattnet tillsatt med lite salt. Smaksätt gröten med citron och socker och bred ut den över botten i en smord eldfast form.
  2. Skal och skär äpplena i stora klyftor och koka dem mjuka i lite sockerlag. Lägg äppelkompotten över risbotten och låt alltsammans svalna.
  3. Vispa äggvitorna till mycke hård skum och fortsätt vispningen ytteligare några minuter.Blanda försiktigt ner sockret i äggvitorna och bred marängmassan över äppelkompotten i formen.
  4. Grädda äppelmarängen tills den fått vacker färg. Servera rätten ljum med eller utan grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.