Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmarängkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket enkel och god äppelmarängkaka.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ihop ägg och socker så det blir vitt och fluffigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver, vispa ner det i äggsmeten. Smöra långpannan och häll i smeten. Ta bort stjärnhuset på äpplena och skär dom i tunna halvmånar. Lägg äppelskivorna på smeten, strö på kanel och socker. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg skivorna på äpplena. Gräddas mitt i ugnen ca 15-20 minuter, 175grader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • madeleine.mauritsson@malmo.se 11 september 2014

    Och var kommer marängen in i bilden?

  • MammaCa 11 september 2014

    Den blir frasig (maräng) konsistens när man har gräddat den, därav namnet....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.