Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmarängkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Ganska lättbakad Äpplena kan bytas ut mot päron inte för mjuka. Krydda då eventuellt skivorna med en aning mald ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 23 cm i diameter. Vispa det hela ägget samt äggulor och sockret pösigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Smält smöret och rör ner det. Häll smeten i formen. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Stick ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Vispa under tiden vitorna till hårt skum i en riktigt ren skål. Vispa i sockret. Tag ut kakan och klicka över marängen. Grädda ytterligare ca 15 min. Servera kakan nygräddad med lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.