Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmarmelad

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Försvinnande god marmelad, perfekt till rostbröd med ost eller på en skorpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vattnet och häll i kastrull, lägg i det rivna citronskalet och äpplen skurna i bitar. Låt koka i ca 30 minuter, äpplena skall vara helt sönderkokta.
  2. Tag av från plattan och sila genom silduk.
  3. Häll tillbaka den avsilade äppelsaften i kastrullen och tillsätt melatin och därefter sockret och låt sjuda tills sockret löst sig.
  4. Häll upp den varma marmeladen på burkar och förslut, marmeladen kommer att stelna vartefter den svalnar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mrex3m 9 oktober 2009

    Jag köpte en äppelmarmelad för några veckor sedan, och den var kompletterad med fläder. Den var helt otroligt god kanske nått som är värt att pröva.

  • Vxlhaxan 14 september 2010

    Gjorde denna förra veckan och den är försvinnande god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.