Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmazarin

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mandelmassa med någon droppe bittermandelolja förhöjer smaken i denna goda kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver, och vaniljsocker. Häll smöret över mjöl- blandningen och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 27 cm i diameter.
  2. Fyllning: Skala och tärna äpplena och blanda den med råsocker och kanel. Lägg fyllningen på degen i formen.
  3. Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och bittermandelolja. Häll mandelsmeten över äpplena i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Sikta över florsocker när pajen har svalnat. Servera eventuellt med glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.