Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmazarin med kokostosca

 
Skriv ut

En variant på äppelkaka med ett oemotståndligt toscatäcke. Hållbar, frysbar och absolut njutbar! Laktosfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka först toscan. Sjud alla ingredienser på svag värme i en tjockbottnad kastrull i ca 30 minuter, tills den är gyllenbrun i färgen och rör om med jämna mellanrum. Låt sedan svalna.
  2. Vispa ihop smör och socker fluffigt. Tillsätt mandelmassan under vispning. Tillsätt äggen, ett i taget. Vänd ner vetemjölet i massan. Lägg massan i en smord form, avlång eller rund, ca 24 cm i diameter.
  3. Lägg på de klyftade äpplena på massan. Baka i 175 grader i totalt 35-40 minuter, men ta ut kakan efter 20 minuter och bred över tosca smeten. Baka klart. Låt kakan svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.