Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmazarin med tosca

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En kaka som gör succé! Låt dig inte skrämmas av den långa ingredienslistan, för i tre enkla steg bakar du denna goda kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Botten: Arbeta ihop mjöl, socker, bakpulver, smör och ägg till en deg. Låt den vila svalt ca 30 minuter. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen svalt ca 30 minuter.
  3. Fyllning: Skålla, skala och mal mandeln. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mandeln och sedan äggen, ett ägg i taget. Riv äpplet och rör i det. Häll fyllningen i formen och grädda nederst i ugnen i 25-30 minuter.
  4. Tosca: Skålla och skala mandeln. Smält smöret tillsammans med socker och sirap. Tillsätt mjöl, nötter och mandel. Rör om försiktigt tills allt blandat sig och har tjocknat. Bred ut smeten på kakan och grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 20 minuter.
  5. Låt kakan svalna helt innan du skär i den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.