Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmazarinrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Detta är en riktig idealäppelkaka - den skärs i många rutor och går utmärkt att frysa. Vill man göra den extra festlig serverar man vispad grädde till. Satsen är lagom för en liten långpanna (25x40 cm) - dubblera för en stor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, socker och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg som får vila i ungefär en halvtimme.
  2. Klä sedan en liten långpanna med degen och förgrädda detta pajskal i 175 º i ca fem minuter.
  3. Smöret till fyllningen bör vara rumsvarmt. Riv mandelmassan och blanda den med smöret och äggen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner blandningen i smeten.
  4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Häll smeten i pajskalet och lägg äppelklyftorna i smeten, gärna i något fint mönster om kakan kommer att serveras hel. Grädda den i 20-25 minuter och bred glasyren över den när den har svalnat.

Kommentarer (1)

  • Sork 3 januari 2011

    En jättegod kaka! Jag tillsatte 7 droppar bittermandelolja och det blev väldigt gott. Serverade med vaniljkesella och alla åt två bitar var. Tusen tack och gott nytt år!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.