Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmos

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott och enkelt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd väl mogna, men inte övermogna äpplen till mos.
  2. Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv. Det är viktigt att ev skadade partier och insektsangrepp skärs bort.
  3. Lägg de färdigansade äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar. Koka upp på svag värme så att det inte bränner vid. Rör om då och då. Känn med en provsticka att äpplena är mjuka. Rör ner sockret och låt koka upp igen.
  4. Kör äppelklyftorna till mos i matberedare. Fyll skålen till hälften och mixa i ett par omgångar så att moset inte rinner över.
  5. Häll upp i frysburkar i passande storlekar. Låt svalna och sätt på lock.. Håller fryst i ca 1 år.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Snorgran 29 april 2008

    Åååh, så himla gott!

  • zonale 2 september 2008

    Gjorde dubbel sats och tillsatte natriumbensoat eftersom jag inte ska frysa moset. Är jättenöjd med resultatet!!

  • ca70 9 oktober 2008

    Gjorde moset i helgen. Blev mycket sött...tyckte vi, men smaken är ju som baken. Ska dra ner på sockret nästa gång.

  • marlene56 15 oktober 2010

    Kokade 2kg äpplen och tilldem tog jag 5dl socker räckte gott och väl smakade gott tänker frysa ner och använda till julskinkan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.