Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mycket goda äppelmuffins med krispig smulpajtopping. Genom att steka äppelklyftorna blir de mjukare, saftigare och fylligare i smaken. Ur boken Min äppelbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar.
  3. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan.
  5. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.
  6. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned och rör ihop till en jämn smet.
  7. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg.
  8. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.