Mycket goda äppelmuffins med krispig smulpajtopping. Genom att steka äppelklyftorna blir de mjukare, saftigare och fylligare i smaken.
Ur boken Min äppelbok.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar.
- Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan.
- Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan.
- Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned och rör ihop till en jämn smet.
- Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg.
- Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Publicerat den
23 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar