Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins med crumble

(1 kommentar)  
Skriv ut

Äppelkanel muffins med crumble. Blir ca 20-24 små muffins. Jag tycker själv att de är som godast lite varma. Servera gärna med en klick vanijlvisp så blir det en efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader för stora muffins och 200 grader för att göra små.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölk och citron. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, vänd ner det i smeten.
  3. Kärna ur och skär äpplena i bitar Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel, låt svalna och blanda i smeten.
  4. Crumble: Tärna smöret, nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
  5. Placera ut pappersformar (gärna i muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smet och strö sedan på lite crumble på toppen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter för små muffins och cirka 20 minuter för stora.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Shoutoutloud 19 oktober 2011

    Har gjort dess både med äpplen/kanel och rabarber/vanilj. Enligt min familj så var de supergoda! och de var roliga att baka!5p

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.