Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins med havretopp

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Ett strössel gjort av smör, socker och havregryn. Strör man det över smeten precis före gräddningen, så får man en läcker och frasig liten topp på muffinsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havretopping: Blanda socker och havregryn i en skål. Smält smöret och häll det över havregrynen. Rör samman till en smulig massa. Ställ åt sidan.
  2. Kaksmet: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten växelvis med filmjölken och smöret. Rör försiktigt samman till en slät smet.
  3. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Skär äpplet i tunna klyftor och ta bort kärnorna. Stick ner 1-2 äppelklyftor i varje.
  4. Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.