Ett strössel gjort av smör, socker och havregryn. Strör man det över smeten precis före gräddningen, så får man en läcker och frasig liten topp på muffinsen.
Instruktioner
- Havretopping:
Blanda socker och havregryn i en skål. Smält smöret och häll det över havregrynen. Rör samman till en smulig massa.
Ställ åt sidan.
- Kaksmet:
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten växelvis med filmjölken och smöret. Rör försiktigt samman till en slät smet.
- Fyll muffinsformar till hälften med smet. Skär äpplet i tunna klyftor och ta bort kärnorna. Stick ner 1-2 äppelklyftor i varje.
- Strö på toppingen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar