Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins med kanel crème fraiche

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Äpple och kanel är en klassiker som passar även med muffins

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och skummande. Blanda mjöl med riven kokos, bakpulver och kanel. Smält smöret och låt det svalna. Skala eventuellt äpplena, skär dem i tärningar.
  2. Vänd försiktigt ner mjölblandningen och det smälta avsvalnade smöret i äggsmeten tillsammans med äpplena.
  3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem i ca 20 minuter, svalna på galler.
  4. Vispa ihop créme fraichen med florsocker och kanel. Använd gärna en elvisp. När créme fraichen är tjock är den färdig. Garnera de nybakade muffinsarna med kanel créme fraichen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.