Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins med kardemumma

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Använd stora stadiga muffinsformar som rymmer drygt 1 dl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kardemumma. Rör ner mjölblandningen, yoghurt och smör och rapsolja i äggsmeten.
  2. Fördela smeten i 10 stora pappersformar på en plåt. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Lägg ner dem i smeten.
  3. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt dem svalna.
  4. Blanda kvarg och socker. skär ett lock på varje muffins. Lägg i en färskostklick och sätt på locket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.