Goda och lättbakade äppelmuffins med smarrig glasyr!
Gillar du inte kardemumma kan du byta ut detta mot kanel.
Glutenfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Tillsätt det smälta matfettet och äggen. Rör ihop till en smet. Placera muffinsformar på en plåt eller gärna i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna.
- Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda råsocker och kardemumma. Vänd äppelklyftorna i blandningen och stick ner dem i muffinsen. Strö lite råsocker över muffinsen och grädda tills de har fin färg, ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Glasyren:
Vispa alla ingredienser med en elvisp tills det är fluffigt. Placera bunken i kylen en stund.
- Bred ut glasyren på kakorna vid serveringen. Riv över lite mörk choklad och lägg en äppelklyfta ovanpå. Servera!
Publicerat den
18 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar