Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins med kolaglasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda och lättbakade äppelmuffins med smarrig glasyr! Gillar du inte kardemumma kan du byta ut detta mot kanel. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Tillsätt det smälta matfettet och äggen. Rör ihop till en smet. Placera muffinsformar på en plåt eller gärna i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna.
  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda råsocker och kardemumma. Vänd äppelklyftorna i blandningen och stick ner dem i muffinsen. Strö lite råsocker över muffinsen och grädda tills de har fin färg, ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Glasyren: Vispa alla ingredienser med en elvisp tills det är fluffigt. Placera bunken i kylen en stund.
  5. Bred ut glasyren på kakorna vid serveringen. Riv över lite mörk choklad och lägg en äppelklyfta ovanpå. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.