Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins med smuldeg

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Lite pyssligt men detta är numera min sambos favoritmuffins. Servera gärna med vaniljsås eller tunnvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smält smör och mjölk. Fördela smeten i formarna.
  2. Skär äpplena i tunna klyftor och stek dem i smör, strösocker och kanel i ca 3 minuter. Stick ner klyftorna i formarna.
  3. Fingra sönder smöret i en bunke tillsammans med havregryn, mjöl och socker. Fördela smuldegen över formarna. Grädda mitt i ugnen 200 º i ca 12-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • cheezedoodle 14 maj 2008

    hur många ägg ska man ha :S ?

  • lenajeanette 22 maj 2008

    Blev bra trots att jag inte hittade antal ägg, tog 2 st ägg och gräddade i 175º. Mycket mumsiga! Ska göra dem fler gånger.

  • sajoh69 22 maj 2008

    Det ska vara 2 ägg.

  • mosti 15 september 2010

    Supergoda muffins de bästa jag någonsin har bakat.

  • Majbaggen 30 november 2011

    Här måste man ha fantasi/erfarenhet när man ska läsa instruktionen :-) Men jag ska försöka. Återkommer med omdöme.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.