Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmunkar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Kallas ibland också för berlinermunkar

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på degspadet och rör tills jästen är upplöst. Blanda i sockret, saltet kardemumman, ägget och så mycket av mjölet att degen blir lagom fast och smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och knåda i resten av mjölet. Forma en längd. Dela den i jämnstora bitar, rulla dem till runda bullar och platta till dem något. Jäs dem under bakduk ca 30 minuter. Hetta upp oljan i en kastrull till 180 grader. Lägg i munkarna några åt gången. Fritera dem 3-4 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Rulla dem sedan i socker och skaka av eventuellt överflöd. Spritsa in äppelmos eller sylt i munkarna. Servera. Förvaring: svalt 1 dag. I frys utan sockergarnering 2 månader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.