Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmunkar

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Det finns så många trevligt gammaldags kakor och flottyrkokta bakverk som vi kan ägna lite tid åt. Många lämpar sig utmärkt inte bara till kaffet utan även som efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det går också bra att fritera äppelmunkarna i 180 grader olja i vanlig kastrull. Tillsätt då 1 dl mjöl för att få fastare smet, som formas till bollar med hjälp av två skedar. Lägg bollarna i den heta oljan och fritera 2-3 minuter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det rivna citronskalet och salt. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner detta.
  3. Värm smöret, rör ner det och grädden samtidigt. Smeten ska vara lös.
  4. Skala och hacka äpplena. Vänd in dem i smeten.
  5. Hetta upp en munkpanna. Häll olja i varje fördjupning och låt den hettas upp. Fyll fördjupningarna till 3/4 med smet, vänd dem inte förrän det bildats skorpa på underdelen. Använd en strumpsticka till detta moment. Grädda munkarna läckert bruna på båda sidor.
  6. Rulla munkarna i florsocker, åt dem varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.