Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Serveras gärna pajen med vaniljvisp eller vaniljglass

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman pajdegen. Tryck ut i en pajform. Ställt kallt 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och tärna 2 äpplen och koka dem mjuka tillsammans med smör, råsocker och vatten. Ta av locket mot slutet så det ångar av.
  4. Mosa och krydda med muskotnöt och ingefära. Lägg äppelmoset i pajskalet.
  5. Skala och skär resten av äpplena i tunna klyftor, lägg vackert i pajen.
  6. Ställ in i ugn ca 45 minuter.
  7. Smält marmeladen och pensla över pajen, låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.