Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj

 
  • Serverar: 2-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Fyllig äppelpaj med havregryn. Kanske den godaste smulpajen på jorden :D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med paj fyllningen. Hacka äpplena och i dem i en kastrull, häll i vattnet så att det täcker äpplena. Ha i sockret och kanelen och rör om lite. Låt koka upp. Töm ut vattnet och ställ åt sidan med lock över.
  2. Slå på ugnen på 225 grader celcius.
  3. Nu till smuldegen, blanda havregrynen, vetemjölet, kanelen och sockret i en skål. Dela margarinen i små bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  4. Smörj en pajform med margarin. Ha i äpplena och ha smuldegen över. Dra ut degen så att den täcker alla äpplen, annars blir de brända.
  5. Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter.
  6. Servera med lite vaniljglass eller vaniljsås och strö lite vanilgsocker på toppen - mums :D

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.