- Serverar: 2-6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Fyllig äppelpaj med havregryn. Kanske den godaste smulpajen på jorden :D
Instruktioner
- Börja med paj fyllningen. Hacka äpplena och i dem i en kastrull, häll i vattnet så att det täcker äpplena. Ha i sockret och kanelen och rör om lite. Låt koka upp. Töm ut vattnet och ställ åt sidan med lock över.
- Slå på ugnen på 225 grader celcius.
- Nu till smuldegen, blanda havregrynen, vetemjölet, kanelen och sockret i en skål. Dela margarinen i små bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
- Smörj en pajform med margarin. Ha i äpplena och ha smuldegen över. Dra ut degen så att den täcker alla äpplen, annars blir de brända.
- Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Servera med lite vaniljglass eller vaniljsås och strö lite vanilgsocker på toppen - mums :D
Publicerat den
8 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar