Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med fullkorn - diabetiker

 
Skriv ut

Kan det bli nyttigare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp Milda culinesse och mjölk och ställ åt sidan.
  3. Vispa Canderel strö med äggen poröst. Tillsätt den varma mjölkblandningen och vispa ytterligare 2 min. Ställ åt sidan.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 28 cm i diameter. Tvätta äpplena och skär i tunna klyftor. Fördela äppelbitarna jämnt i ett runt mönster i pajen. Strö över pumpa- och solrosfrön.
  6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Dekorera pajen med Canderel strö innan servering.
  7. Tips! Pajen går även utmärkt att göra med päron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.