Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med hemmagjord vaniljsås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegod och enkel att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajen: Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna i det smälta smöret.
  2. Bred ut de skivade äppelklyftorna på ett ugnssäkert fat. Strö över lite socker och kanel.
  3. Fördela smuldegen ovanpå äpplena. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  4. Såsen: Blanda ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull och låt såsen sjuda upp under omrörning.
  5. När det har svalnat tillsätts vaniljsockret.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • bllygamira 2 oktober 2012

    bara Amanda och wilma får äta pajen

  • bllygamira 2 oktober 2012

    BARA EMILIAS PAJ

  • weelox 21 november 2013

    Super bra recept på vaniljsås! enkelt och bra utan konstigheter! Dock så ska jag ta mindre mjöl nästa gång tycker den blev väldigt tjock så fick fylla på ca 1 dl till mjölk för att få den mer såsig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.