En krispig och god äppelpaj som givetvis ska serveras med generösa mängder av iskall vaniljsås alternativt vaniljglass!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med degen. Rör ihop smör, socker, mjöl och kanel. Tillsätt havregryn och kokos, och nyp ihop degen med fingertopparna till smulor. Ställ kallt.
- Skala äpplena och klyfta dem, ta bort kärnhusen och skär klyftorna i bitar eller skivor.
- Smält smöret i en stekpanna (av teflon) eller en teflonkastrull. Häll i äpplena och rör runt så att de blandas med smöret, pudra över kanel och farinsocker. Stek några minuter på svag värme tills allt är blandat och lite mjukt.
- Häll äpplena i en pajform (behöver ej vara smord) och strössla över smuldegen.
- Grädda i ca 20 minuter, nedre falsen.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god äppelpaj, kommer helt klart göra den igen! Den gick åt som smör i solsken och nu är man himla populär!!!:) Tack!
Absolut supergod!!!
Toppengod :)
En hellyckad dessert! Blir min favorit i fortsättningen! Tack!