Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med lime och kardemumma

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Frisk paj med lime och kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på låg värme. Använd en gaffel och blanda ihop till en deg med socker och vetemjöl. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda i ca 5 minuter.
  2. Skala och kärna ur äpplena och skiva dem tunt. Lägg äppelskivorna i pajskalet och strö över det finrivna limeskalet och kardemumman.
  3. Mixa smör, socker och vetemjöl smuligt och strö över äpplena. Baka i 20-25 minuter tills ytan på pajen fått färg.
  4. Garnera eventuellt med lite citronmeliss. Servera gärna pajen lite ljummen med vaniljglass eller -sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.