Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med marängtäcke

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vill man ha marängen hårdare kan man sänka graderna på ugnen till ca 130 och ha pajen där i ungefär 10-15 min extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör ihop allt till en smidig deg och fördela degen jämnt över pajformen Nagga med en gaffel i botten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 min.
  2. Skala och skär äpplena i bitar och strö över inte fullt ½ dl strösocker och ½-1 msk kanel över äpplena i en skål innan de läggs på förgräddade pajskalet.
  3. Vispa äggvitorna till en hårt skum i en rostfri skål. Häll i sockret och vaniljsockret i etapper och vispa tills marängsmeten är slät och fin. Häll smeten i en sprits eller klicka med en sked över äpplena.
  4. Grädda i varmluft 150 grader i ca 25-30 minuter. Eller tills marängen har fått en fin färg.
  5. Serveras med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.