- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Vill man ha marängen hårdare kan man sänka graderna på ugnen till ca 130 och ha pajen där i ungefär 10-15 min extra.
Instruktioner
- Kör ihop allt till en smidig deg och fördela degen jämnt över pajformen
Nagga med en gaffel i botten.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 min.
- Skala och skär äpplena i bitar och strö över inte fullt ½ dl strösocker och ½-1 msk kanel över äpplena i en skål innan de läggs på förgräddade pajskalet.
- Vispa äggvitorna till en hårt skum i en rostfri skål.
Häll i sockret och vaniljsockret i etapper och vispa tills marängsmeten är slät och fin.
Häll smeten i en sprits eller klicka med en sked över äpplena.
- Grädda i varmluft 150 grader i ca 25-30 minuter. Eller tills marängen har fått en fin färg.
- Serveras med vaniljsås.
Publicerat den
4 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar