Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med nöttosca

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

För alla äppel lovers Till alla godkännare: Tog bort bild

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, socker och smör i bitar i matberedare. Kör ihop till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form ca 28 cm i diameter och ställ den kallt minst 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Förgrädda pajskalet ca 10 min mitt i ugnen.
  5. Klyfta äpplena och lägg dem i formen. Fortsätt grädda ca 20 min tills äpplena börjar mjukna.
  6. Nöttosca: Skålla och skala sötmandlarna. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en handduk och gnid av löst skal.
  7. Smält smöret. Blanda ner mjölet och sedan socker, honung och nötter. Låt sjuda ihop 1 min.
  8. Häll blandningen över äpplena och fortsätt grädda ytterligare ca 15 min tills nötterna fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
  9. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bodenskan 22 oktober 2009

    Gör ofta denna paj men jag grovhackar nötterna Bodenskan

  • Bodenskan 22 oktober 2009

    Glömde att jag tar bara hälften av nötterna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.